Містобудівна рада Києва підтримала пропозицію побудувати Центр лемківської культури на вул. Макарівській

Містобудівна рада Києва підтримала пропозицію побудувати Центр лемківської культури на вул. Макарівській

Архітектурно-містобудівна рада Києва підтримала пропозицію побудувати Всесвітній Центр лемківської культури з житловими і офісними приміщеннями по вул. Макарівській у Шевченківському районі столиці.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні Містобудівної ради.
За словами головного архітектора Києва Василя ПРИСЯЖНЮКА, “представлене на розгляд Містобудівної Ради обгрунтування внесення змін і визначення параметрів будівництва Центру лемківської культури дає відповідь на головне питання - принципово такий об`єкт на даній ділянці може бути”.
Разом з тим, В.Присяжнюк зазначив, що містобудівне обгрунтування будівництва культурного центру має бути допрацьоване і узгоджене з містобудівним обгрунтуванням прилеглої території. Також, на думку головного архітектора, схема дороги та інженерних мереж на території, відведеній під будівництво Центру, повинна бути пов`язана зі схемою доріг і мереж навколишнього району.
Проект будівництва Центру лемківської культури було розроблено ТОВ “Всеукраїнський центр розвитку містобудування і інжинірингу” на замовлення Громадського об`єднання “Лемківщина”. Під будівництво Центру відведено ділянку площею 2,68 га.
Згідно з проектом, центром композиції стане церква площею 475 кв. м в лемківському стилі, яка буде розташована на подіумі заввишки близько 10 м. Також планується зведення житлово-офісного комплексу з готелем поверховістю від 2 до 20 поверхів і площею близько 65 тис. кв. м. У культурному Центрі передбачена школа мистецтв для дітей і музей історії лемківської культури.
У зв`язку з тим, що територія під будівництво центру розташована на схилі, всі його об`єкти будуть розміщені на терасах, в яких розташується паркінг на 1 тис. 200 машиномісць. Також на терасах буде обладнаний штучний водоспад, який спускатиметься до ландшафтного парку.
Основною метою будівництва культурного центру, за словами представника товариства “Лемківщина”, є збереження і розвиток культури лемків.
УНІАН
Идентификатор: 2358