Київрада, незважаючи на тиск, скасує ряд скандальних земельних рішень попередньої влади - Довгий

Київрада, незважаючи на тиск, скасує ряд скандальних земельних рішень попередньої влади - Довгий

Київрада, незважаючи на тиск, скасує ряд скандальних земельних рішень попередньої влади, заявляє заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь ДОВГИЙ.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київради, за його словами, представники бізнесу та деякі політичні сили намагаються тиснути на Київського міського голову Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО з метою не допустити скасування низки рішень попередньої влади про виділення земельних ділянок під забудову, навколо яких виникли конфлікти між забудовниками та мешканцями.
О.ДОВГИЙ повідомив, що завтра на черговому пленарному засіданні IV сесії Київської міської ради V скликання депутати планують розглянути питання про відміну ряду скандальних земельних рішень, проти яких виступають кияни.
«Незважаючи на величезний тиск, який чиниться як з боку деяких людей при владі, так і з боку бізнесменів, які очолюють або знаходяться поруч з нашою опозицією, ми виносимо на пленарне засідання проект рішення про відміну низки будівництв», - зазначив секретар Київради. Зокрема, ці рішення стосуються наступних адрес: вул. Березняківська, 12, вул. Прирічна, 5, вул. Л.Первомайського, 5-б та інших.
Секретар Київради зауважив, що конфлікти навколо цих скандальних будівництв виникли через те, що земельні ділянки виділялися без згоди мешканців та без належно проведених громадських слухань. «Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ неодноразово наголошував, що подібним конфліктним забудовам, дозвіл на які дала попередня столична влада, буде покладено край», - підкреслив секретар Київради.
Водночас, як сказав О.ДОВГИЙ, напередодні позачергових парламентських виборів деякі політичні сили експлуатують тему скандальних будівництв, намагаючись на голому популізмі сколотити собі «політичний капітал». «Втім, ці політики, зокрема з фракції БЮТ, які палець об палець не вдарили, аби скасувати скандальні земельні рішення, лише прикриваються проблемами киян. Насправді вони відстоюють інтереси бізнесменів, що хочуть і надалі, всупереч протестам мешканців, продовжувати конфліктні будівництва. Наскільки нам відомо, серед цих бізнесменів є люди, наближені саме до Блоку Юлії Тимошенко», - наголосив секретар Київради.
О.ДОВГИЙ ще раз нагадав, що вирішити проблеми зі скасуванням скандальних земельних рішень тиском на столичну владу неможливо. «Політичні популісти, підбурюючи громадян до пікетів біля стін Київради, займаються відвертою дезінформацією. Вирішити проблему конфліктних забудов може виключно столична влада, а не вуличні поводирі. І на завтрашньому пленарному засіданні депутатський корпус столиці доведе, що він працює на благо киян», - наголосив секретар Київради.
Крім того, О.ДОВГИЙ повідомив, що завтра також депутати розглядатимуть проект рішення, підготовлений фракцією Блоку Леоніда Черновецького, про створення реєстру дитячих і спортивних майданчиків столиці. «Даний реєстр створений з метою введення мораторію на забудову існуючих на сьогоднішній день дитячих та спортивних майданчиків та розробки і затвердження міської адресної програми будівництва і реконструкції дитячих та спортивних майданчиків на 2008-2011 роки», - підкреслив секретар Київради О.ДОВГИЙ.
УНІАН
Идентификатор: 2359