Реконструкція стадіону ЧМП в Одесі обійдеться в 50 млн. євро

Реконструкція стадіону ЧМП в Одесі обійдеться в 50 млн. євро

В рамках підготовки до фінального турніру Чемпіонату Європи з футболу в 2012 в одеському парку культури і відпочинку ім. Т.Шевченка на місці старого стадіону Чорноморського морського пароплавства, фактично, буде побудований новий спортивний комплекс, що відповідає сучасним міжнародним стандартам. Про це повідомив журналістам почесний президент футбольного клубу «Чорноморець», депутат Верховної Ради 5-го скликання Леонід КЛІМОВ.
Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, в перебудову стадіону планується вкласти не менше 50 млн. євро з бюджетів всіх рівнів. Нова арена зможе прийняти 50 тисяч глядачів, над глядацькими місцями буде встановлений дах.
З міською владою, додав Л.КЛІМОВ, також узгоджене будівництво поряд із стадіоном невеликого готелю для спортсменів і VIP-гостей, інших об`єктів і під`їзних шляхів до них. Біля пляжу Відрада ФК «Чорноморець» вже почав зведення навчально-тренувальної бази, перша черга якої буде здана вже в липні поточного року, повідомив Л.КЛІМОВ.
Як повідомляв УНІАН, 18 квітня президент УЄФА Мішель ПЛАТІНІ на прес-конференції за результатами засідання виконкому УЄФА в Кардіффі (Велика Британія) повідомив, що Україна і Польща перемогли в конкурсі за проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Планується, що в Україні матчі Євро-2012 прийматимуть Київ, Донецьк, Львів і Дніпропетровськ як основні міста та Одеса і Харків - як запасні.
УНІАН
Идентификатор: 2301