Компанія `Юджін` має намір у вересні відновити будівництво ТРЦ біля НСК `Олімпійський`

Компанія `Юджін` має намір у вересні відновити будівництво ТРЦ біля НСК `Олімпійський`

Компанія “Юджін” - замовник будівництва торгово-розважального центру «Троїцький» біля НСК «Олімпійський» - має намір відновити будівництво центру у вересні поточного року.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив керівник проекту ТРЦ “Троїцький” Сергій ОВЧИННИКОВ сьогодні на прес-конференції.
За його словами, до кінця літа планується розробити і підписати договір між керівництвом Міністерства сім`ї, молоді і спорту, Київською міською державною адміністрацією, НСК “Олімпійський” і компанією “Юджін”, який врегулює всі спірні моменти щодо будівництва центру.
С.ОВЧИННИКОВ відзначив, що компанія готова завершити об`єкт за 14 місяців і ввести його в експлуатацію до кінця 2008 року. Через припинення будівництва 14 місяців назад інвестор (ВАТ “НЕСТ”) щомісячно зазнає збитків через простій будівельної техніки і виплату відсотків з кредитів. “Точних розмірів збитків ми не розраховували, бо наша мета збудувати ТРЦ”, - сказав С.ОВЧИННИКОВ.
За його даними, в 2005 році розмір інвестицій в проект становив близько 100 млн. доларів. За два роки через подорожчання будівельних матеріалів вартість будівництва виросла на 20-30 млн. доларів.
За інформацією С.ОВЧИННИКОВА, для завершення будівництва центру додатково необхідно 70 млн. доларів.
Як повідомив партнер юридичної компанії “Бейкер і Макензі” Сергій ПІОНТКОВСЬКИЙ, договори оренди на землю, дозвільна документація на будівництво відповідають усім законодавчим нормам, тому правових підстав для припинення проекту не існує.
Крім того, компанія “Юджін” одержала позитивні висновки експертиз від французької компанії ATN і НДІ з пожежної безпеки про відсутність проблем з евакуацією після введення ТРЦ в експлуатацію.
Як відзначив С.ОВЧИННИКОВ, на сьогодні евакуація глядачів з НСК “Олімпійський” передбачається в обхід торгового центру. При цьому компанія не заперечує можливості проведення евакуації через ТРЦ.
На думку С.ОВЧИННИКОВА, припинення будівництва центру пов`язане з комерційними і політичними інтересами, оскільки відомо, що на 4 гектари землі території НСК «Олімпійський» претендує ще дві компанії. Інвестор не розглядає можливості перенесення об`єкту в інше місце і виплати компенсацій від уряду.
Він також відзначив, що при введенні в експлуатацію ТРЦ розширить торгові приміщення в Києві на 15%, а податкові відрахування до бюджету міста від його діяльності сягнуть 50 млн. грн. на рік.
Як повідомляв УНІАН, президент Федерації футболу України Григорій СУРКІС вважає за необхідне знести недобудований ТРЦ “Троїцький”, розташований перед Національним спортивним комплексом «Олімпійський», на якому плануються матчі Євро-2012.
За словами Г.СУРКІСА, «існує єдина можливість поставити крапку в ситуації навколо НСК «Олімпійський» - необхідно знести недобудовану будівлю ТРЦ, залишивши тільки підземний паркинг».
Міністр з питань сім`ї, молоді і спорту Віктор КОРЖ також упевнений, що будівля перед НСК «Олімпійський» має бути ліквідоване. Він наголосив, що будівництво має бути закрите, бо якщо навіть знайти шляхи евакуації, то НСК «Олімпійський» буде закритий об`єктами з усіх боків.
Довідка УНІАН. Власником ТРЦ «Троїцький» є ЗАТ «НЕСТ-Ханнер», створене українським ВАТ “НЕСТ» і литовським ВАТ «HANNER».
Загальна площа об`єкту - понад 100 тис. кв.м, площа для орендарів – понад 40 тис. кв.м. Сумарний обсяг інвестицій у будівництво ТРК становить 95 млн. дол.
Введення ТРЦ в експлуатацію планувалося на лютий-березень 2007 року.
УНІАН
Идентификатор: 2309