З 15 червня в Кременчуку планують закрити на ремонт міст через Дніпро

УНІАН. З 15 червня в Кременчуку Полтавської області планують закрити на ремонт міст через річку Дніпро.
Про це заявив мер Кременчука Микола ГЛУХОВ.
За його словами, попередній графік ремонту такий: зняття всього асфальтового покриття з мосту має початися з 15 червня і триватиме два тижні. Ще чотири, максимум, 5 тижнів буде витрачено на ремонт конструкцій і стиків. Ще два тижні – на асфальтування моста і його фарбування
`Ми чекаємо, що ремонт буде завершено до 1-го вересня`, - сказав М.ГЛУХОВ.
Крім того, він заявив, що ремонт моста обійдеться в 6 млн. грн. `Велику частину витрат на ремонт узяла на себе `Укрзалізниця`. Місто також бере участь`, - заявив мер.
Під час ремонту моста в Кременчуку жителів міста і районів перевозитимуть залізницею. Її фахівці сьогодні працюють над графіком перевезень. Водіям легкових автомобілів нагадають про існування греблі Світловодської ГЕС, а вантажні машини зможуть перетинати річку тільки в Черкасах або Дніпропетровську.
Як повідомлялося, в 2006 році мер Кременчука М.ГЛУХОВ просив Кабмін виділити 5,5 млн. гривень на ремонт мосту через Дніпро. За його словами, єдиний міст через Дніпро в Кременчуку, по якому проходить автотраса `Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя`, вже підготовлено до капітального ремонту, проте Кременчук не має необхідної суми в місцевому бюджеті, тому сподівається на допомогу Кабміну. Проте допомога від уряду так і не поступила. В 2007 році `Укрзалізниця`, на балансі якої числиться міст, заявила про виділення грошей на ремонт моста.
Разом з тим, в Кременчуку розроблено проект нового мосту через Дніпро. Його будівництво коштуватиме близько 5 млрд. грн., і при достатньому фінансуванні триватиме до шести років.
У Кременчуку проживають 234 тис. чоловік.
Идентификатор: 974