У Севастополі призупинили використання приватним підприємством ділянки, на якій вже збудовано 5 поверхів житлового будинку

УНІАН. Севастопольська міськрада призупинила використання малим приватним підприємством `Морський клуб` земельної ділянки в центрі міста, на якій ним вже збудовано 5 поверхів житлового будинку.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам у Севастополі голова постійної комісії з земельних питань Дмитро БЕЛІК. За словами депутата, таке рішення він розцінює як `послідовність міської ради і профільної комісії в боротьбі проти самозахоплень, проти нецільового використання земельних ділянок, проти будівництва без відповідних правовстановлюючих документів на земельну ділянку`.
За даними Д.БЕЛІКА, у 2003 році підприємство `Морський клуб`, дійсно, придбало двоповерховий будинок у міського управління комунальним майном, `але землевідведення не було оформлене належним чином`. Крім того, додав він, у тому ж 2003 році міська державна адміністрація дала дозвіл лише на реконструкцію цього будинку, але на сьогодні збудовано практично 5 поверхів.
Як пояснив Д.БЕЛІК, влада пропонує підприємству `Морський клуб` за встановленим порядком звернутися до міськради для оформлення належних документів на право користування земельною ділянкою. Крім того, за його словами, міськрада пропонує відшкодувати втрати бюджету міста з 2003 року `за фактичне користування земельною ділянкою, оскільки з 2003 року дане підприємство земельною ділянкою користувалося, але кошти за оренду до міського бюджету не надходили`.
За інформацією голови профільної комісії, депутати також вважають, що згадане розпорядження Севастопольської міськдержадміністрації видане з порушенням ряду статей Закону України про планування і забудову територій і Земельного кодексу України, і тому має бути скасоване. Крім того, за словами Д.БЕЛІКА, депутати залишають за собою право у випадку ненадання даним підприємством відповідних документів і невиконання умови щодо відшкодування втрат бюджету звернутися з позовною заявою до суду для того, щоб визнати це будівництво самовільним, і розпочати процедуру передачі у комунальну власність даного будинку.
Идентификатор: 968