Київрада помилково прийняла рішення про забудову охоронної зони музею в Пирогово і збирається відмінити його - КМДА

УНІАН. Київська міська рада помилково прийняла рішення про забудову охоронної зони музею Народної творчості та побуту в Пирогово і збирається відмінити його. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.
Як зазначається у повідомленні, `рішення про надання в оренду земельної ділянки 9,98 га на вулиці Академіка Заболотного, 29 в Голосіївському районі Києва для будівництва готелю, розважального комплексу і кінно-спортивного клубу було ухвалене депутатами за відсутністю інформації про те, що це охоронна зона`.
За словами голови постійної комісії Київради з питань земельних відносин Олексія ЄВЛАХА, `від `Київзему` було надіслано цілий пакет документів, які й розглядали в комплексі на пленарному засіданні. Через це ухвалили помилкове рішення, яке можна буде відмінити на сесії Київради найближчим часом`.
Довідка УНІАН. 31 жовтня 2006 р. сесія Київради ухвалила рішення про виділення ТОВ `Науково-виробнича фірма ` Укрінвестбуд` у довгострокову оренду на 25 років земельної ділянки площею 9,98 га на вул. Академіка Заболотного, 29, у Голосіївському районі для будівництва готельно-розважального комплексу та кінно-спортивного клубу. В документі зазначається, що попередньо цю земельну ділянку слід перевести до земель запасу житлової та громадської забудови і внести відповідні зміни до Генплану розвитку Києва.
Це рішення депутати ухвалили без погодження Постійної комісії Київради з питань екологічної політики.
23 січня перший заступник начальника Головного управління земельних ресурсів КМДА Петро НІКОЛЮК повідомив, що управління підготувало проект рішення про відміну рішення Київради про відведення земельної ділянки в Пирогово під готельно-розважальний комплекс та кінно-спортивний клуб.
Идентификатор: 967