У Києві на Троєщині збудують спортивно-розважальний комплекс

УНІАН. В Києві на Троєщині, на проспекті Генерала Ватутіна, виділено 18 гектарів землі для будівництва та обслуговування спортивно-розважального комплексу.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалили вчора депутати Київської міської ради на пленарному засіданні сесії. Питання на сесії розглядалося двічі. І лише за проханням та зверненням народного депутата землю було виділено. Зазначена ділянка землі передана в оренду на 9 років ТОВ `Венеція плюс – 2004 рік`.
У зв’язку з прийняттям рішення буде внесено зміни до програми комплексного розвитку зеленої зони Києва до 2010 року та концепції формування зелених насаджень, які передбачають виключення зазначеної території з переліку озеленених територій загального користування. Згідно з прийнятим рішенням товариство отримало територію прибережних захисних смуг в районі водоймищ, які орендарі не мають права забудовувати.
Народний депутат Олександр ВОЛКОВ, звертаючись до депутатів Київради, зазначив, що в Києві вже протягом 15 років не будуються спортивні об`єкти. І що цей об`єкт необхідно збудувати, оскільки це питання соціального характеру, а не політичного чи комерційного.
`Я вас дуже прошу, у нас проблема. Нам соромно, спортсменам, уже багато поколінь спортсменів померло не дочекавшись спортивного комплексу. Сьогодні дітям немає куди йти. Сьогодні немає арени сучасної. Сьогодні з нас сміється вся Європа... Ми проводимо змагання вищого рівня в нашому Київському палаці спорту. Приїжджають з близького, далекого зарубіжжя, жартують над нами`, - зазначив О.ВОЛКОВ. Він також повідомив, що питання про відведення землі під цей комплекс розглядається вже не перший рік. Минулого року О.ВОЛКОВ знайшов інвестора, але той відмовився згодом від об`єкту, оскільки не було відведення землі. Зараз, за його словами, знайшовся інший інвестор, і тому питання слід негайно вирішувати, щоб не втратити й цього.
Частина депутатів Київради наголосила на тому, що, оскільки це `спальний` район, то знайдеться багато бажаючих інвесторів, щоб побудувати там такого плану заклад. І тому варто розглядати питання відведення землі на конкурентних засадах.
Начальник головного управління земельних ресурсів КМДА Анатолій МУХОВІКОВ зазначив, спортивні заклади – це заклади соціального призначення, відведення землі під які, розглядається без конкурсу. Таким чином питання відведення було проголосовано позитивно.
Идентификатор: 954