Містобудівна рада Києва схвалила схему розміщення бюветів на період до 2020 року

УНІАН. Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила схему розміщення бюветних комплексів на період до 2020 р.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні Містобудівної ради.
Проект розроблено ВАТ `Київпроект`, ДП `Інститут `Київгенплан` на замовлення Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища.
За словами архітектора проекту, зараз в Києві діє 203 бюветних комплекси, 32 перебувають на різних етапах проектування і будівництва і 5 бюветів - на ремонті. Технічне обслуговування бюветних комплексів здійснює АК `Київводоканал`.
Проект передбачає будівництво 73 бюветів до 2010 р. і 28 бюветів у межах Києва до 2020 р. У висотній забудові будівництво бюветів планується з розрахунку 1 бювет на 20 тисяч жителів з радіусом обслуговування 500 м, а в малоповерховій забудові – з розрахунку 1 бювет на 5 тисяч жителів з радіусом обслуговування 800 м. Вартість споруди одного бюветного комплексу коливається в межах 950 тис. грн.
Планується, що нові бювети буде розташовано в центрі кварталів, на деякому видаленні від автомагістралей і дворових майданчиків, і в зелених зонах. Мінімальна санітарна зона свердловини становить 12 метрів.
Рецензент проекту, відзначивши соціально-екологічну спрямованість проекту, повідомив, що нова методологія будівництва бюветних комплексів буде використана і в інших містах.
Головний архітектор Києва Василь присяжнюк зазначив, що залишаються невирішеними питання обслуговування і експлуатації бюветів, а також оплати за користування підземними водами. Він схвалив схему, рекомендував узгодити її з міською санепідемслужбою, Державним управлінням екології і провести державну експертизу.
Идентификатор: 950