Міноборони планує побудувати до 4 тис. квартир в 2007 році за належного фінансування - Гриценко. Севастополь

УНІАН. Міністерство оборони України планує побудувати до 4 тис. квартир в 2007 році за умови належного фінансування.
Про це сьогодні на прес-конференції в Севастополі сказав міністр оборони України Анатолій ГРИЦЕНКО.
Він нагадав, що на 2007 рік планувалось закріпити функцію будівництва житла для силовиків за Мінбудом, але коли уряд побачив величезну кількість проблем було ухвалено рішення, що в цьому році силові структури кожна окремо забезпечуватиме своїх військових житлом. Водночас, Мінбуд залишатиметься структурою, яка транзитом перераховуватиме кошти.
А.ГРИЦЕНКО зазначив, що міністр фінансів України Микола АЗАРОВ попередньо усно підтвердив, що фінансування будівництва житла здійснюватиметься ритмічно – `починаючи з зимових місяців, а не в липні, як це було в попередні роки`.
`За цих умов, я думаю, ми зможемо збудувати десь до 4 тис. квартир`, - сказав міністр, зазначивши, що ця цифра буде уточнюватись в залежності від визначеної Мінбудом середньої вартості житла в різних регіонах України.
Крім того, А.ГРИЦЕНКО нагадав, що з моменту приходу його на посаду в 2005 році вдалося збільшити будівництво житла в 2,3 раза. Так в 2005 році було побудовано, або куплено понад 6,5 тис. квартир. В 2006 планувалось 7 тис. квартир, але через те, що на це передбачались кошти за спеціальним фондом військові отримали лише 4,5 тис. квартир.
Идентификатор: 952