КМДА має намір відмінити рішення Київради про відведення в Пирогово землі під кінно-спортивний клуб. Київ

УНІАН. Головне управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації підготувало проект рішення про відміну рішення Київради від 26 жовтня 2006 року про відведення земельної ділянки в Пирогово під готельно-розважальний комплекс та кінно-спортивний клуб.
Про це повідомив сьогодні під час засідання постійної комісії Київради з питань екологічної політики перший заступник начальника Головного управління земельних ресурсів Петро НІКОЛЮК.
`Підготовлена справа про відміну цього рішення`, - повідомив він під час розгляду на комісії звернення НАН України щодо протесту проти забудови території, прилеглої до Музею архітектури та побуту в с. Пирогово. Він зазначив, що цей проект рішення підготовлений Київземом вже передано до профільних комісій і у зв`язку з цим питання винесено на екологічну комісію. На найближчих сесіях Київради цей проект планується винести на розгляд депутатів. Він зазначив, що дана територія, яка виділяється компанії `Укрінвестбуд` є охоронною зоною, яку не можна забудовувати. Він також підкреслив, що є скарги киян на рішення Київради, а також повторне звернення Національної академії наук про неможливість будь-якої забудови в охоронній зоні.
Голова комісії з питань екології Анатолій КОВАЛЕНКО вніс пропозицію комісії підтвердити своє попереднє рішення, яке було прийнято нею ще до виділення землі `Укрінвестбуду`, згідно з яким екологічна комісія не підтримала проект рішення. Він також нагадав, що комісія також на своєму засіданні прийняла офіційний протест проти вже проголосованого депутатами рішення про виділення землі під забудову в охоронній зоні музею. Сьогодні члени комісії одноголосно знову проголосували про неможливість забудови цієї території.
Довідка УНІАН. 31 жовтня сесія Київради ухвалила рішення, згідно з яким для будівництва готельно-розважального комплексу та кінно-спортивного клубу ТОВ `Науково-виробнича фірма `Укрінвестбуд` отримала в довгострокову оренду на 25 років земельну ділянку площею 9,98 га на вул. Академіка Заболотного, 29, у Голосіївському районі. Попередньо ця земельна ділянка, яка до цього рішення належала сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю агрокомбінат `Хотівський`, має бути переведена до земель запасу житлової та громадської забудови, і відповідні зміни внесені до Генплану розвитку Києва.
Київський міськ й голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ одразу після свого обрання звернувся до СБУ і МВС з проханням перевірити, чи володіють офшорні компанії акціями агрокомбінату `Хотівський`. Він заявив, що наполягатиме на поверненні активів агрокомбінату `Хотівський`, а також `Київхліба` і `Київмлина` у власність міста.
Идентификатор: 944