`Київміськбуд` приступив до будівництва котеджного містечка `Нова Богданівка` площею 100 га

УНІАН. Холдингова компанія `Київміськбуд» приступила до будівництва котеджного містечка `Нова Богданівка` площею 100 га із загальною кількістю житлових будинків - 830.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив журналістам президент ХК `Київміськбуд` Петро ШИЛЮК.
За його словами, будівництво веде трест `Київпідзембуд-2`. Фінансування будівництва здійснює банк `Аркада`.
Котеджне містечко розташоване в Броварському районі Київської області на відстані 1,5 км від швидкісної траси `Київ-Чернігів`. Відстань до міської межі Києва становить 32 км.
Проектом забудови передбачене будівництво житлових будинків трьох типів: індивідуальні, дуплекси і зблоковані.
Площа житлових будинків становитиме від 120 до 229 кв.м.
Земельні ділянки, відведені під забудову кожного будинку, однакові 0,04-0,12 га (4-12 соток).
Згідно з інформацією прес-служби ХК `Київміськбуд`, будівництво котеджного містечка розділене на 5 черг. На сьогодні ведеться будівництво першої черги, яка буде завершена в третьому кварталі 2007 року. Кількість будинків першої черги - 252. Вартість одного котеджу становитиме від 230 до 250 тис. дол. США.
Як зазначив голова Броварської районної держадміністрації, співпраця з `Київміськбудом` принесла в 2006 році до бюджету району 1 млн. грн., що, за його словами, сприяло відновленню комунальної інфраструктури району.
У свою чергу присутній на презентації котеджного містечка міністр будівництва, архітектуру і ЖКГ Володимир РИБАК зазначив, що такі проекти необхідно впроваджувати і в інших регіонах України.
Довідка УНІАН. Холдингова компанія `Київміськбуд` - найбільша будівельна компанія України. 80% її акцій належить Київській територіальній общині і знаходиться в управлінні Київської міськдержадміністрації.
У холдинг входить 38 акціонерних товариств, від 10 до 30% акцій яких належить компанії, 6 дочірніх підприємств, у яких `Київміськбуд` володіє 100% пакетом акцій, і 51 підприємство - на правах асоційованих членів.
У 2005 році загальний обсяг введення житла, збудованого ХК `Київміськбуд`, як об`єднаним підрядником, склав 732 тис. кв.м.
Идентификатор: 943