Столична влада відновила реставраційні роботи Миколаївського собору Києво-Покровського монастиря

УНІАН. Столична влада відновила реставраційні роботи Миколаївського собору Києво-Покровського монастиря, що були зупинені попередньою владою.
Як повідомили УНІАН у прес–службі Київської міської державної адміністрації, 18 січня відбулося урочисте освячення і встановлення двох хрестів у Миколаївському соборі. Освятив позолочені хрести та бані Митрополит Київський та всієї Руси-України Блаженнєйший ВОЛОДИМИР.
За словами заступника голови КМДА Віталія ЖУРАВСЬКОГО, `Миколаївський собор був зруйнований більшовиками – вони зняли 15 позолочених бань з хрестами. Сьогодні столична влада хоче зробити подарунок релігійній громаді та киянам - все відновити. Ми відновимо всі 15 позолочених бань з маківками і хрестами, тому що це велична робота зі збереження культурного та історичного надбання, відновлення історичної справедливості`, - сказав він.
За даними В.ЖУРАВСЬКОГО, на реставрацію собору столична влада виділяє понад 20 млн. грн., з яких 13 млн. – вже освоєно. Роботи будуть завершені до Дня Києва.
Собор Св. Миколая у Києво-Покровському монастирі - головна споруда жіночого монастиря, який був заснований наприкінці ХV століття.
Идентификатор: 932