Депутати пропонують ввести податок на майно фізосіб

УНІАН. Депутати пропонують ввести податок на майно фізичних осіб.
Про це йдеться в зареєстрованому в парламенті законопроекті №3007, авторами якого є народні депутати, члени фракції `Наша Україна` Сергій БИЧКОВ і Володимир СТРЕТОВИЧ.
Як повідомили УНІАН в прес-службі С.БИЧКОВА, автори законопроекту пропонують розраховувати податкову ставку залежно від ринкової вартості оподатковуваного майна. Податкові ставки ліберальні - від 0,05 до 1,0 відсотка ринкової вартості нерухомого майна. Шкала оподатковуваних розмірів ринкової вартості нерухомого майна підлягає щорічній індексації залежно від інфляції.
Проектом закону також передбачено надавати пільги у вигляді повного звільнення від оподаткування малозабезпеченим категоріям населення, зокрема, інвалідам війни, самотнім пенсіонерам, інвалідам дитинства. Звільнення від сплати податку не надається щодо майна, ринкова вартість якого перевищує 400 тис. грн.
Більшість громадян України, які не володіють дорогою нерухомістю, фактично звільняється від необхідності платити податок, тобто цей податок стосується лише заможної частини населення.
Метою даного законопроекту є вдосконалення податкового законодавства з тим, щоб ввести справедливішу систему оподаткування доходів фізичних осіб. Також даний документ, на думку авторів, дасть змогу знизити ціну нерухомості.
Идентификатор: 934