Профільний комітет рекомендує ВР прийняти за основу зміни до закону `Про житловий фонд соціального призначення`. Київ

УНІАН. Парламентський комітет із питань державного будівництва, регіональної політики і місцевого самоврядування рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект (№2557) про внесення змін до Закону `Про житловий фонд соціального призначення`.
Про це повідомляє інформаційне управління Верховної Ради.
Як зазначається в повідомленні, законопроект направлений на узгодження порядку надання бездомним громадянам соціального житла з відповідними положеннями законів `Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей` і `Про соціальні послуги`.
Члени комітету зазначили, що Закон `Про житловий фонд соціального призначення` регламентує врегулювання проблеми створення і використання фонду соціального житла, визначає правові й організаційні, економічні та соціальні основи державної політики із забезпечення соціальних гарантій у сфері житлових відносин, реалізації конституційного права незахищеними верствами населення України. `Проте цей закон не враховує положень законів `Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей` і `Про соціальні послуги`, а тому ухвалення законопроекту сприятиме усуненню неузгодженостей між вказаними законами`, - наголошують народні депутати.
Комітет вважає, що ухвалення документа сприятиме розвитку єдиної державної системи соціального захисту бездомних громадян і реалізації гарантованих Конституцією прав особам, які одержують послуги в закладах для бездомних громадян, зокрема, права на житло.
Идентификатор: 921