ВР прийняла закон про перелік об’єктів, які не можуть бути приватизовані у 2007 році

УНІАН. Верховна Рада прийняла у новій редакції закон про перелік об`єктів права державної власності, що не підлягають приватизації у 2007 році, врахувавши усі пропозиції Президента.
Як передає кореспондент УНІАН, `за` цей закон проголосували 294 із 444 народних депутатів, зареєстрованих у залі.
Президент зазначав, що деякі норми прийнятого раніше закону суперечили Конституції і ними парламент перевищував свої повноваження.
У зв`язку з цим Президент запропонував вилучити з тексту закону статті 2, 3 і 4 і змінити назву закону на Закон `Про внесення змін до деяких законів України`.
Депутати погодились з цими пропозиціями Президента.
Зокрема, було виключено статтю 2 (яка передбачала затвердження об`єктів права державної власності, що підлягають приватизації у 2007 році), статтю 3 (надавалось доручення Фонду державного майна України розробити та затвердити поквартальний план приватизації таких об`єктів) та статтю 4 (про приватизацію відповідно до принципів відкритого аукціону об`єктів, включених до переліку).
За словами члена парламентського комітету з питань економічної політики Михайла ЧЕЧЕТОВА, після доопрацювання законом передбачено перелік, в який входять 16 об`єктів, які не підлягають приватизації, і 24 об`єкти, які заборонено приватизувати, але які можуть бути корпоратизовані.
Раніше закон передбачав також перелік об`єктів, які можуть бути приватизовані.
Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 6 грудня ухвалила Закон `Про перелік об`єктів права державної власності, які підлягають приватизації в 2007 році`. Президент наклав вето на цей закон 28 грудня 2006 року.
Идентификатор: 914