СБ надасть Україні 140 млн. дол. позики на розвиток міської інфраструктури та покращення якості комунальних послуг

УНІАН. Світовий банк надасть Україні позику у розмірі 140 млн. дол. США. на розвиток міської інфраструктури та покращення якості комунальних послуг, які надаються населенню.
Передбачається, що цей проект буде поширено на Чернігівську, Донецьку, Івано-Франківську та Одеську області, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.
Більшу частину інвестицій в рамках проекту буде надано комунальним підприємствам на покращення водопостачання, модернізацію водопровідно-каналізаційної системи та перероблення твердих відходів. Проект передбачає також спрямування коштів на енергозбереження, зокрема, на заміну спеціального обладнання на більш енергоефективне.
Угода про позику за проектом буде підписана між урядом України та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. У свою чергу, угоди про виконання проекту будуть підписані між МБРР та названими вище містами та їхніми комунальними підприємствами. Для рекредитування коштів позики будуть укладатись субкредитні угоди між Мінфіном, Мінбудом та комунальними підприємствами.
Пропозиції з ініціювання цього проекту схвалені на засіданні Кабінету Міністрів України 7 грудня 2005 року, а відповідальним виконавцем визначено Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства.
Мінфін зазначає, що в Україні з 25 по 29 грудня минулого року працювала місія Світового банку з оцінки підготовки проекту. Зокрема, на зустрічі в Міністерстві фінансів обговорювались шляхи вирішення проблемних питань з підготовки проекту (розмір плати за надання позики комунальними підприємствами, забезпечення заходів щодо включення до державного бюджету коштів для реалізації проекту та можливих строків проведення переговорів по проекту). Передбачається, що дату наступних переговорів зі Світовим банком щодо проекту буде визначено на найближчих засіданнях Кабінету Міністрів України.
Идентификатор: 905