Уряд схвалив концепцію держпрограми `Студентський та учнівський гуртожиток` на 2007-2010 роки. Київ

УНІАН. Уряд схвалив Концепцію державної програми “Студентський та учнівський гуртожиток” на 2007-2010 роки, що фінансуватиметься з державного та місцевих бюджетів.
Як повідомляється на Урядовому порталі, відповідне розпорядження підписав прем’єр-міністр України Віктор ЯНУКОВИЧ.
Передбачається, що державна програма буде спрямована на забезпечення студентів вищих і учнів професійно-технічних навчальних закладів місцями у гуртожитках та поліпшення умов проживання, навчання і відпочинку.
Зокрема, уряд вважає за необхідне провести капітальний ремонт в гуртожитках вищих і професійно-технічних навчальних закладів, реконструкцію гуртожитків, спорудити нові гуртожитки для студентської та учнівської молоді, а також оновити інженерне та побутове обладнання гуртожитків.
За даними Кабінету міністрів, на 1 січня 2005 року з 3010 будівель гуртожитків вищих навчальних закладів тільки 95 будівель (близько 3%) повністю відповідають сучасним вимогам, а з 960 будівель гуртожитків професійно-технічних навчальних закладів - 42 (близько 4%).
Видатки, пов’язані з виконанням програми, здійснюватиметься за рахунок коштів, передбачених у державному та місцевих бюджетах на відповідний рік, а також за рахунок інших джерел.
Довідка УНІАН. Нині у вищих навчальних закладах навчається 2,709 мільйонів студентів, з яких 467,7 тис. проживає у гуртожитках, що становить 89,6% осіб, які потребують місць у гуртожитках. У професійно-технічних навчальних закладах навчається 496,6 тис. учнів, з яких 88,3 тис. проживає у гуртожитках. Місцями у гуртожитках забезпечені всі учні. Таким чином, близько 10% студентів залишаються незабезпеченими місцями у гуртожитках. Зазначений показник забезпечення студентів гуртожитками характерний для останніх 10 років.
Загальна площа гуртожитків вищих навчальних закладів становить близько 8,1 млн. кв. метрів. На одного студента припадає близько 4 кв. метрів, тоді як за нормою повинно бути не менш як 6 кв. метрів. При цьому, 2% загальної площі гуртожитків здається в оренду.
Идентификатор: 903